Wie ben ik


Suzan Huijzer

Op het Nederlands college voor natuurgeneeswijze in Hilversum heb ik mijn vijfjarige HBO opleiding tot natuurgeneeskundig therapeut volbracht. Als gevolg van deze opleiding kan ik me aansluiten bij de beroepsvereniging NWP. Deze beroepsvereniging staat garant voor een bepaald niveau van de therapeuten. Zo moet alles aan bepaalde voorwaarden voldoen, moeten de therapeuten verplicht jaarlijks nascholing doen en is er een klachtencommissie aanwezig in geval van conflicten voor de patiënt en/of de therapeut. Er zijn steeds meer zorgverzekeraars die consulten uitgevoerd door NWP-therapeuten erkennen en de behandeling (deels) vergoeden.

Deze opleiding omvatte de reguliere anatomie, pathologie, fysiologie en fysische diagnostiek. In de propedeuse leer je ook de basis van homeopathie en acupunctuur. De beroepsrichting natuurgeneeswijze bevat de vakken fytotherapie (kruidenleer), reflexologie, voedingsleer, oogdiagnose en algemene natuurgeneeswijze.

In 2000 ben ik begonnen met mijn praktijk in een straat met de naam Duizendguldenkruid. Dit kruid wordt door de aanwezigheid van veel sterke bitterstoffen gebruikt voor het spijsverteringssysteem en het afweersysteem. Het is dus een zeer waardevol en krachtig kruid. Door nu simpelweg de Latijnse naam van Duizendguldenkruid te nemen, Centaurium Erythraea, was de naam voor mijn natuurgeneeskundige praktijk geboren.

Meer achtergrond informatie is te bekijken op Linked-In of op deze CV website pagina.