Massagetherapie


SPORTMASSAGE

Bij sportmassage richt men zich op de mens in beweging. Het voorkomen van blessures tijdens sporten en in het dagelijkse leven. De massage richt zich met name op de doorbloeding in de spieren. Hierbij maakt men gebruikt van diverse strijkbewegingen (effleurages), knedingen (petrissages), kloppingen (tapotementen), schuddingen etc. Door het uitvoeren van rek- en krachtoefeningen kan preventief een overbelasting van het bewegingsapparaat worden voorkomen of de gevolgen worden beperkt.

ONTSPANNINGSMASSAGE

Een (preventieve) ontspanningsmassage is gericht op het geestelijke welzijn, het stimuleren van het eigen genezend vermogen van het lichaam en het voorkomen van blessures. De ontspanningsmassage zorgt er voor dat lichaam en geest in goede conditie blijven. Het is een goed rustpunt in het hectische leven dat we vaak hebben.

VOET (reflex-) MASSAGE

De voeten zijn de onderdanen van ons lichaam. Ze worden zwaar belast en vaak vergeten. Een overheerlijke voetmassage is dan ook ontspannend voor de voeten zelf, maar ook voor uw geest. Door letterlijk even ver van het hoofd, uw voeten te laten masseren wordt alle stress als het ware naar beneden getrokken. Dus ook goed voor een ontspannen geest. Daarbij is het ook zo dat op de voeten diverse reflex punten zitten van organen. Door deze zones te behandelen, worden deze organen op afstand dus reflexmatig beïnvloed. Conclusie: Een voetmassage heeft een genezende werking op het hele lichaam.

Wilt u meer weten over Reflexzonetherapie, klik dan op deze link

STOELMASSAGE

De technieken van de stoelmassage zijn met name geschikt voor stress gerelateerde, meestal beroepsmatige klachten. Denk maar aan RSI, rugklachten, hoofdpijn en migraine. Een stoelmassage verhoogt de concentratie, stimuleert de bloedsomloop, reduceert stress, spanning en stijfheid in de spieren, verminderd vermoeidheid en pijn.

In bedrijven is dit een ideale massagevorm aangezien de massage slechts 15-20 minuten in beslag neemt. Tevens is het bijzondere van deze massagetechniek dat de cliënt zijn/ haar kleding aan kan houden.

Ook buiten de bedrijven wordt er stoelmassage gegeven. Grote sporttoernooien zijn hiervan een goed voorbeeld.

Binnen de praktijk is het ook mogelijk om stoelmassage te ontvangen. Geef wel duidelijk vooraf aan dat het om een stoelmassage gaat.

Stoelmassage is een behandeling van nek, schouders, rug, armen, hoofd en handen, gegeven in een speciaal voor deze massage ontwikkelde stoel.

Meer weten over stoelmassage voor bedrijven?